Ondernemershuis
Image default
Zakelijke dienstverlening

zorg voor sfeer in uw huis met sfeermakers

Een nieuwe vloer: een sfeermaker in uw huis

Een nieuwe vloer: een sfeermaker in uw huis. Een nieuwe vloer is niet goedkoop in aanschaf en dus een flinke investering. Daarom is het belangrijk dat u bij de aankoop niet over één nacht ijs gaat. Belangrijk is om rekening te houden hoe u de vloer gaat gebruiken (intensief, misschien met huisdieren of kinderen of weinig, omdat u wellicht alleen woont) en welke soort vloer (hout, steen of misschien toch liever pvc; donker of licht) u wilt. En vergeet de ondervloer (voor de geluidsdemping, om ruzie met de buren te voorkomen) en de vloerlijsten (voor de afwerking van de vloer) niet! Over de afwerking van de vloer gaan wij het hebben in dit artikel.

De plint

Wat is nou precies een plint? Om te beginnen gaan we dit uitleggen. Een plint is een rand die de overgang is tussen de muur en de vloer en wordt ook wel een vloerlijst genoemd. Uiteraard is deze op vloerhoogte gelegd. Een vloerlijst is een fraaie afwerking van de vloer en beschermt tegelijkertijd de muur tegen beschadigingen. Voor elk soort vloer is er een vloerlijst te krijgen: hout, steen of pvc. De standaard maat van een vloerlijst is 2,2 centimeter dik en 9 centimeter breed. Eventuele hoogteverschillen zijn goed op te lossen met overzetplintjes.

De flexibele plinten

Als u een ronde muur heeft zijn flexibele plinten de oplossing! Het materiaal van deze flexibele plinten is polyurethaanschuim, een soort plastic wat heel makkelijk te buigen is in de gewenste vorm. Polyurethaanschuim kan goed tegen water en is dus heel geschikt voor natte ruimtes. Een andere toepassing van dit materiaal is isolatie. U kunt hier dus een hoop kanten mee op. De flexibele vloerlijsten zijn in diverse kleuren wit te krijgen.

GekOpHout

Bij GekOpHout vindt u alles om uw vloeren op een mooie en chique manier af te werken. Wij zijn de specialist op het gebied van vloerlijsten. Bij ons koopt u voor een voordelige prijs. Behalve vloerlijsten verkopen wij ook deurlijsten en bevestigingsmaterialen. Voor elke vloer of deur kunt u bij ons terecht. Kijkt u gerust op onze website voor meer informatie.