Ondernemershuis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is toegangscontrole belangrijk?

Waarom is toegangscontrole belangrijk?

Toegangscontrole is bedoeld om de toegang tot een pand of gebouw of deel deel daarvan te beveiligen. Door dit te beveiligen kan je zelf bepalen wie waar en wanneer je toegang geeft in het pand. Dit kan je doen door middel van een informatiedrager, zoals bijvoorbeeld een code of een zogeheten sleutel druppel. Door dit te gebruiken wordt de toegang tot een gebouw of pand verleend en gerealiseerd. Naast het kiezen van een code of een sleutel druppel, kan je ook kiezen voor een biometrische lezer. Maar waarom is toegangscontrole belangrijk?

Maar waarom?

Als je twijfelt om toegangscontrole te gebruiken tot jouw pand? Zal je vast vaak wel gedacht hebben, maar waarom is dit nodig? Veel bedrijven gebruiken nog een sleutel als toegang, maar dat is zeker weten niet meer veilig. En daarnaast zijn er ook gewoon veel voordelen om toegangscontrole te gebruiken. Allereerst kan het iedereen wel eens overkomen om zijn of haar sleutels kwijt te raken? Maar stel dat gebeurt onder jouw personeel, het verliezen van een sleutel. Als je geen toegangscontrolesysteem hebt lopen de kosten elke keer weer op als je de sloten moet vervangen. Met een toegangscontrolesysteem hoef je niet het hang- en sluitwerk te vervangen. En naast het verliezen van de sleutels wil je ook voorkomen en uitsluiten dat de sleutels in verkeerde handen terecht komen. Met het gebruik van tag systemen definieert u de toegangscontrole persoonlijk en zo blijft de sleutelplannen ook was beheersbaarder en veiliger.

Kosten laag houden

Door te beschikken over een toegangscontrole is het eigenlijk gewoon belangrijk dat je de kosten zo laag mogelijk probeert te houden. Je wilt namelijk geen sleutelsysteem dat direct weer verouderd bij een mutatie in uw personeelsbestand. Maar je wilt ook graag proberen om de personeelskosten zo laag mogelijk te houden. Een digitaal sleutelbeheersysteem neemt al een deel van de functies over. Zo heb je geen receptioniste meer nodig om de deurbel met toegangscontrole in de gaten te houden. De functie voor een facilitair manager valt hierbij ook weg, want in de avond hoeft de ramen en de deuren niet meer gecheckt te worden. Ook zal er geen beveiliging meer nodig zijn, want de deuren zullen met zo’n toegangscontrole automatisch in het slot vallen. En als laatste de functie nachtwaker is ook niet meer nodig, want met een toegangscontrole zullen de meldingen rechtstreeks naar je mobiel toegestuurd worden.

En zo zijn er uiteraard nog zat andere redenen waarom een toegangscontrole jou en het bedrijf kan helpen op de veiligheid van het pand en uw medewerkers, maar daarnaast vermindert het ook de kosten. Het heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen.