Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Tips hoe je een insteekslot kunt herstellen en wijzigen.

Insteeksloten zijn sloten die in een slotholte in de deur ingepast worden. Er zijn veel soorten van insteeksloten. Zo zijn er bijvoorbeeld die werken via een klein gat en andere die werken via een ruimte die in de deur uitgefreesd werd. Net zoals de andere sloten, kunnen ook insteeksloten het laten afweten. En als dat het geval is dan zal je jouw slot moeten herstellen.

Hoe een insteekslot herstellen ?

Je zal moeten beginnen met het smeren van de schoot van het slot om hem zonder veel moeite eruit te trekken. Het smeren van het slot zal ook alle vaste obstructies wegnemen in het geheel.

Daarna moet je alle overtollige verf van het schootplaatje wegnemen. Overtollige verf belemmert het gemakkelijk bewegen van het slot; en dus zal je bij het wegnemen van de verf gemakkelijker de schoot kunnen bewegen.

Als je dit gedaan hebt, verwijder je alle schroeven uit het insteekslot. Terwijl je het slot loswrikt langs de voorkant van de deur, plaats je er de sleutel in zodat hij rechtop wijst. Door dit te doen zal de cilinder zichzelf uitlijnen en het slot zal opnieuw efficiënt werken.

Het slot wijzigen

Als je het moeilijk vindt om het slot te herstellen, moet je proberen het te wijzigen. Denk eraan dat insteeksloten duur kunnen zijn; daarom is het slimmer om ze te herstellen of te wijzigen, eerder dan ze te vervangen.

Een van de middelen om het geheel te wijzigen, is door cilinders toe te voegen om de beveiliging en bescherming sterker te maken. Het toffe is dat de sloten zo ontworpen zijn dat ze goed kunnen werken met cilinders, dus daarom zal je ook gemakkelijk cilinders kunnen toevoegen.

Je kan ook een deurknop toevoegen aan het geheel. Zo kan je bijvoorbeeld een draaiknop toevoegen om het geheel mooier te maken, vooral als je aan de binnenkant van de deur en het slot werkt.

Besluit

Dit zijn enkele tips over hoe je een insteekslot kan herstellen en wijzigen. Denk er steeds aan dat als jouw slot niet wil werken, het heel dikwijls te wijten is aan een klein probleem; daarom moet je, als jouw slot niet werkt zoals het hoort, het niet meteen weggooien, maar je moet proberen het te herstellen.

Als je echter de vaardigheid niet hebt om het slot te herstellen, dan zou je er moeten aan denken om een slotenmaker erbij te halen. Om een ideaal resultaat te bekomen, moet je er zeker van zijn dat je een ervaren vakman kiest.

Voor de beste sloten en algemene informatie omtrent slotenmakerij, kunt u terecht bij onze aanbevolen Utrechtse slotermaker service “Locksecure”. Wacht niet langer en beveilig u deuren op een professionele manier waarbij zelfs dieven niet aan kunnen ontkomen.

 

Bezoek de website voor meer informatie :