Ondernemershuis
Image default
Ondernemen

Stalinrichting van Cowhouse

Doorheen de jaren is het meer en meer duidelijk geworden wat voor grote invloed de inrichting van een stal kan hebben voor de veehouder. Een goede stalinrichting zorgt voor meer werkgemak voor de veehouder, een beter welzijn voor de dieren en meer efficiëntie en winstgevendheid.                              

Een merk voor stalinrichting dat zich in sneltempo op de kaart heeft weten zetten is Cowhouse. Het bedrijf is opgericht in 2000 en ontwikkelde zich tot toonaangevende stalinrichter. Alle producten worden ontwerpen met het vizier op de gezondheid en leefomstandigheden van de koe optimaliseren en zo de melkproductie verbeteren op een natuurlijke manier. Dit doen ze door veel aandacht te besteden aan de natuurlijke leefomgeving van de koe en deze zo goed mogelijk na te bootsen. 

Een voorbeeld hiervan is The Comfort Zone, deze vloerhekken werden ontwikkeld nadat observatie van koeien in de vrije natuur uitwees dat koeien minimum 3 meter ruimte nodig hebben om te gaan liggen of weer op te staan. Veel stalhekken bieden deze ruimte niet en vormen in obstakel voor de koe, hierdoor zal ze gemiddeld 45 minuten later gaan liggen en gaat opstaan of verplaatsen moeilijker. Terwijl koeien kort moeten opstaan voor hun bloedcirculatie en om geen kale hakken en doorligwonden te krijgen. The Comfort Zone biedt deze ruimte wel zodat de koeien op iedere moment volledige bewegingsvrijheid hebben.

Een andere uitvinding is de Pack Mat, die zorgt ervoor dat het vee wel het comfort van een zand- of diepstrooiselbox krijgt zonder dat de veehouder de nadelen ervan heeft. De Pack Mat bestaat uit een stabiele ondermatras met speciale topcover die verdiept wordt geplaatst, erbovenop komt een laag strooisel van 6 tot 8 centimeter, bijvoorbeeld van gehakseld stro of zand. Zo voorkomt de Pack Mat dat koeien kuilen graven of dat er voor strooisel in de mest terechtkomt en is er een besparing op strooisel van van 50% tot 80%.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl