Ondernemershuis
Image default
Zakelijke dienstverlening

re-integratie en outplacement

Re integratie gaat over het hele proces van niet werken naar weer wel werken. Vanuit een langdurig ziekteverzuim weer aan het werk gaan, in je oude functie in je eigen bedrijf. Of in een andere functie in je eigen bedrijf. Het komt ook voor dat dat niet meer mogelijk is en dan is het zaak in een ander bedrijf weer een baan te vinden . Het doel is vinden van een betaalde baan, die bij je past en waar je je in thuis voelt voor langere tijd.

Re-integratiebudget

Bent u werkloos en/of arbeidsgehandicapt? Dan kunt u in aanmerking komen voor een budget. In samenwerking met Werkcontact kunt u uw plan maken om weer aan het werk te komen. Dit betekent dat de overheid wil meebetalen aan uw scholing, begeleiding, sollicitatietraining etc. om u aan een baan te helpen.

Voor praktische en intensieve ondersteuning op het gebied van werk en loopbaan kunt u terecht bij een re-integratiebureau.

Misschien heft u persoonlijke vragen of bent u op zoek naar een traject voor uw medewerker(s)? In dat geval kan een deskundig re-integratiebureau u helpen met:

• Welk werk en welke baan past écht bij mij?

• Meer rust en ontspanning in mijn werk.

• Hoe blijf ik gemotiveerd en gezond in mijn werk?

• Effectief leren omgaan met (hoog) sensitiviteit (hsp).

• Hoe verwerf ik een andere baan?

Werkcontact verzorgt individuele en groepstrainingen, waarbij de vraag vanuit de deelnemer of organisatie steeds het uitgangspunt is. Vaak kunt u de situatie niet veranderen, maar wél hoe daar anders mee om te gaan. Hierdoor wordt vaak de noodzakelijke verandering in gang gezet. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Werkcontact. Wist u trouwens al dat Werkcontact dit jaar alweer 17 jaar bestaat? En de coaches die er werken gemiddeld meer dan 25 jaar actief zijn in de markt van re-integratie tweede spoor en outplacement?

https://www.outplacementverzekering.nl