Ondernemershuis
Image default
Tuin en buitenleven

Is kunstgras iets voor jou?

Hoewel gras prachtig is in je tuin zijn er situaties waarbij het niet mogelijk is om traditioneel gras te plaatsen. Misschien heb je wel te weinig zon in je tuin of heb je wel een klein balkon. Een van de voordelen van kunstgras is dat het op elke situatie toepasbaar is. Of je nou een klein balkon hebt of misschien wel een grote tuin. Je kan overal kunstgras plaatsen. Kunstgras kent meerdere voordelen bijvoorbeeld dat je het nooit hoeft te maaien of te sproeien. Zo kan je genieten van gras zonder dat je om de twee weken hoeft te maaien. Een ander voordeel van kunstgras is dat het lang mee gaat. Let op, het is dan wel belangrijk dat kunstgras goed gelegd wordt. Het leggen van kunstgras is niet heel moeilijk.

 

 

 

Op het eerste oog lijkt kunstgras duur omdat de aanschaf koste vaak duurder zijn dan in vergelijking met gras. Echter, als je dit vergelijkt met op langere termijn dan zie je dat je voordeliger uitkomt omdat je geen onderhoudskosten moet betalen. Dit betekent dus dat je op lange termijn een stuk goedkoper uit zal zijn.

 Nog een ander voordeel van kunstgras is dat het altijd mooi blijft. Kunstgras is in de loop van de jaren er steeds mooier uit gaan zien. De tijden dat mensen beweerde dat kunstgras een onechte uitstraling heeft is al lang verleden tijd. Kunstgras is steeds realistischer uit gaan zien en blijft jarenlang deze uitstraling behouden. Traditioneel gras kan deze uitstraling ook wel behouden, maar is afhankelijk van verschillende factoren zoals het weer, maar ook de kwaliteit van het onderhoud. Genoeg reden om dus te kiezen voor kunstgras.