Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je met cryptocurrency’s geld verdienen?

Hoe kun je met cryptocurrency’s geld verdienen?

Er wordt wel eens beweerd dat dit het moment is om in een cryptocurrency te investeren. Maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat zelfs de koers van de Bitcoin onstabiel te noemen is en dat deze onvoorspelbaar vreemde sprongen kan maken. Als jij via Bitvavo of een ander wisselkantoor crypto’s gekocht hebt, dan kun je hier gewoon online transacties mee uitvoeren. Maar je kunt ze ook gebruiken om geld mee te verdienen.

Drie manieren om je saldo te verhogen

Er zijn verscheidene manieren waarmee je met cryptocurrency’s je geld kunt verdienen. Hier vind je de drie belangrijkste.

  1. Handelen: omdat de koers van de crypto’s alles behalve stabiel is, is handelen ermee ook erg risicovol. Dit betekent tegelijkertijd ook dat de winsten die je mogelijk kunt maken enorm zijn. De waarde van een munt kan in een korte tijd aanzienlijk stijgen of kelderen en daar kun je je voordeel mee doen. Of je maakt groot verlies, dat kan natuurlijk ook.
  2. Investeren: een andere optie die je hebt is om je crypto’s een tijd lang weg te zetten. Op de korte termijn is de koers inderdaad wisselvallig, maar op de lange termijn is er vaak een stijgende lijn te zien. Zorg er dan wel voor dat je een cryptocurrency kiest die er over een aantal jaren nog is. Investeren in een nieuwe crypto is dan niet het beste idee. Het is beter om een al gevestigde munt te kiezen.
  3. Minen: een laatste manier om geld te verdienen met crypto’s is door te minen; een manier om nieuwe munten in de omloop te brengen. Dit is het alternatief voor het drukken van briefjes en het slaan van munten bij echte valuta. De mining software kun je gewoon downloaden van het internet en hier is niets illegaals aan. Elke cryptocurrency heeft een maximaal aantal munten dat ze in de omloop gaan brengen (bij Bitcoin is dit bijvoorbeeld 21 miljoen). Tot dit aantal bereikt is kun je blijven minen en is de opbrengst voor jou.
https://bitvavo.com/nl