Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Een relatiegeschenk: hoe verras je jouw relaties?

Een relatiegeschenk: hoe verras je jouw relaties?

Als ondernemer ben je je bewust van hoe belangrijk goede relaties en connecties voor jouw bedrijf kunnen zijn. Een bestaande klant is immers makkelijker binnen te houden dan het aantrekken van nieuwe klanten. Vergeet daarom niet om jouw huidige relaties af en toe een blijk van waardering te geven door middel van een relatiegeschenk. Maar hoe kies je voor een verrassend relatiegeschenk?

Wanneer een relatiegeschenk geven?

Wat is het juiste moment om een relatiegeschenk te geven? In de meeste gevallen zul je automatisch een kerstmis denken om een geschenk te brengen of op te sturen naar je relaties of partners. Het eind van het jaar is een gebruikelijke tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar en je relaties te bedanken voor hun samenwerking. Maar er zijn meer momenten om een zakelijk relatiegeschenk te bestellen. Hier geven we enkele tips:

  • Begin van het jaar: Trap het jaar goed af met een relatiegeschenk. In plaats van te reflecteren op het afgelopen jaar kun je het jaar goed beginnen en vooruitkijken naar de mooie samenwerking die je in het nieuwe jaar met je relatie gaat bewerkstelligen.
  • Nieuwe klanten: Neem je een nieuwe klant of opdrachtgever aan? Verras ze dan met een welkomstpakket! Zo laat je zien dat je dankbaar bent voor de nieuwe samenwerking die je samen aangaat en kun je ze als gewaardeerde partner welkom heten.
  • Zomerpakket: In veel branches is de zomer een rustige periode en sluiten sommige bedrijven zelfs tijdelijk hun deuren (bijv. voor de bouwvak). Wens ze een ontspannende periode toe met een lekker verzorgingspakket zodat ze daarna weer volle bak vooruit kunnen.

Kerstgeschenk geven aan relaties

Het meest voorkomende moment om relaties te verrassen is natuurlijk met kerstmis. Niet voor niets willen veel ondernemers dan een origineel kerstpakket bestellen voor personeel en relaties. Helaas wordt er momenteel nog vaak gekozen voor een standaard optie die in de praktijk behoorlijk afgezaagd kan overkomen. Wil je jouw relaties écht verrassen, dan kies je voor een maatwerk kerstpakket dat je zelf samenstelt. Zo kun je uit mooie producten kiezen die zowel aansluiten bij de huisstijl en visie van jouw organisatie als bij de wensen van een ontvanger. Want hoe knullig is het als je een kerstpakket vol etenswaren en vlees schenkt, terwijl de ontvanger misschien wel vegetarisch is. Je kunt de plank dan makkelijk mis slaan. Zonde natuurlijk, want bij een relatiegeschenk gaat het er juist om dat de relatie zich speciaal en gewaardeerd voelt!

Geschenken die het altijd goed doen

Heb je geen tijd om zelf een relatiegeschenk samen te stellen of wil je hier niet te veel moeite voor hoeven doen? Dan zijn er enkele opties die altijd goed in de smaak zullen vallen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Bloemen doen het altijd goed, zowel bij mannen als vrouwen. Zorg er wel voor dat je een persoonlijk kaartje bij de bos bloemen doet, zodat de ontvanger weet van wie ze af komen.
  • Champagne is een geschikt geschenk wanneer er een gelegenheid is om op iets te proosten, zoals de afronding van een gezamenlijk project of de start van een nieuw avontuur.
  • Notitieboeken zijn altijd handig op kantoor en kunnen door iedereen gebruikt worden. Zoek naar een gepersonaliseerde optie waarbij je de naam of bedrijfsnaam laat bedrukken. Zo wordt het ineens een stuk persoonlijker.