Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van wegwerp bekers

Koffiehuizen, to-go restaurants en kantoortuinen over de hele wereld staan er vol mee: wegwerp bekers. En ondanks hun alomtegenwoordigheid blijven wegwerp bekers gehuld in mysteries en misvattingen. Zijn ze slecht voor het milieu? Zijn ze een noodzakelijk kwaad? Vandaag zetten we voor eens en altijd alles recht over wegwerp bekers.

 

De waarheid over wegwerp bekers

Laten we beginnen met de grootste misvatting over wegwerp bekers: dat ze slecht zijn voor het milieu. In werkelijkheid kunnen wegwerp bekers worden gerecycled – en dat gebeurt ook vaak. De meeste koffiehuizen hebben zelfs recyclingbakken speciaal voor papieren bekers. Bovendien worden nieuwere soorten wegwerp bekers gemaakt van plastic op basis van maïs, dat niet alleen recyclebaar maar ook biologisch afbreekbaar is.

 

Energie en middelen 

Maar hoe zit het met de energie en middelen die nodig zijn om wegwerp bekers te produceren? Hoewel het waar is dat de productie van alles energie en hulpbronnen vereist, vereisen herbruikbare bekers ook energie en hulpbronnen om te produceren – om nog maar te zwijgen van de energie en hulpbronnen die nodig zijn om ze schoon te maken (wat aanzienlijk kan zijn). Als je met al deze factoren rekening houdt, blijkt dat herbruikbare en wegwerp bekers een vergelijkbare ecologische voetafdruk hebben.

 

De kosten 

Hoe zit het met de kosten? Herbruikbare bekers worden vaak aangeprezen als minder duur dan hun wegwerp bekers, maar dit argument gaat niet op als je het uitrekent. Stel dat je vijf keer per week een herbruikbare beker gebruikt. Bij een gemiddelde kostprijs van 5 euro per herbruikbare beker komt dat neer op 50 cent per gebruik. Een wegwerpbeker daarentegen kost ongeveer 10 cent per gebruik. In de loop van een jaar bespaar je met een wegwerpbeker meer dan 33 euro in vergelijking met een herbruikbare beker. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van het wassen van een herbruikbare beker!

 

De beste keuze 

Of het nu gaat om de kosten, het gemak of de impact op het milieu, het lijdt geen twijfel dat wegwerp bekers veel voordelen bieden. Als je de volgende keer naar een herbruikbare beker grijpt, denk dan twee keer na, misschien zijn wegwerp bekers toch een betere keuze!

https://disposabledirect.nl/