Ondernemershuis
Image default
Woning en Tuin

Ben jij al geswitcht naar led armatuur?

Steeds vaker wordt de ouderwetse tl bak vervangen door een led armatuur. Dat is niet voor niks. Deze armaturen zijn veel zuiniger, gaan langer mee en geven veel licht zonder dat de lampen gaan flikkeren. Iedereen kan zich wel een tl lamp herinneren die blijft flikkeren. Dat is erg vervelend zoals je waarschijnlijk nog wel weet. Daar heb je met de nieuwe modellen geen last meer van. Veel mensen denken dat het overstappen op led erg kostbaar is. Toch valt dat heel erg mee. En daarbij verdien je de investering altijd terug door de lange levensduur van de lampen. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van armaturen met led lampen.

Van fluoriserend TL naar led

Als je overstapt van een tl armatuur naar een led armatuur is de kans groot dat je niet alleen de lamp maar ook de armatuur moet vervangen. Dat is meestal de meest interessante optie. De nieuwe armaturen zijn niet heel duur, functioneren beter en passen precies bij de led lampen. Daarom raden we je aan om helemaal over te stappen op het nieuwe licht. Op die manier gaan de lampen het langste mee en haal je de hoogste opbrengst uit de verlichting. Groot voordeel is ook dat het licht van de nieuwe modellen een stuk prettiger is voor de ogen van je mensen. En dat scheelt je op termijn in de kosten van ziekteverzuim.

Energiezuinig met led armatuur

Met een led armatuur kies je voor een hele zuinige manier van verlichting. Als je veel en grote ruimtes moet verlichten dan weet je zelf wel hoeveel je op jaarbasis bespaart als de kosten van de verlichting dalen. Zeker in kantoren en bedrijven waar de verlichting 24 uur per dag brandt kan dat een flinke besparing opleveren. Dat betekent ook dat je de investering heel snel terugverdient. We raden je aan om eens een rekensom te maken. Je zult dan snel de overstap maken.

Geen knipperende lampen meer

We gaven het al even aan. Met een led armatuur zijn de knipperende lampen voorgoed verleden tijd. Daarbij hoef je led minder vaak te vervangen en heb je veel langer plezier van de individuele lampen. Dat scheelt kosten in het onderhouden van de lampen en ergernis bij je mensen. Daarbij kun je kiezen voor verschillende kleuren licht die passen bij de ruimte en het werk dat er moet worden verlicht. Dit type verlichting is veel rustiger dan de oude tl buizen.

Constant licht met led armatuur

Met een led armatuur heb je constante verlichting die op een subtiele manier de ruimte in komt. Oude tl lampen kunnen nog wel eens hard zijn en een vervelend soort licht verspreiden. Als je een dag in tl licht zit is dat vaak vermoeiend voor mensen. Mensen gaan naar huis met hoofdpijn en rode ogen. Dat is met de led modellen afgelopen. Daar heb je geen last meer van. Het licht is prettig, ook als je langere tijd ermee te maken hebt.