Ondernemershuis
Image default
Woning en Tuin

Waarom een steigerhouten bed in je slaapkamer?

Steigerhouten meubels hebben een tijdloze uitstraling. De natuurlijke look van dit materiaal is perfect voor buiten, maar ook binnenshuis wordt deze houtsoort steeds vaker gebruikt. Steigerhout is ontzettend sterk, waardoor het voor vele toepassingen inzetbaar is. Door deze stevigheid is het ook zeer geschikt voor de kinderkamer. Kinderen zijn vaak niet heel voorzichtig met hun spullen, dus is het fijn als je meubels tegen een stootje kunnen. De redactie van Ondernemershuiszo is gek op de steigerhouten meubels van VanLonden.com. Lees verder als je onze ideeën op het gebied van steigerhouten meubels wil ontdekken. Kies je voor een steigerhouten bureau, speelgoedkisten of ga je voor een steigerhouten kinderbed?

Steigerhout: wat is het eigenlijk precies?

Steigerhout staat bekend om de flexibiliteit en de sterkte. Het is vurenhout dat oorspronkelijk uit de naaldbossen in het noorden en midden van Europa komt. Het hout wordt in eerste instantie jarenlang gebruikt op bouwsteigers. Hier heeft het heel wat te verduren en trotseert het bijvoorbeeld het gewicht van bouwvakkers, bouwmaterialen en de weersomstandigheden. Doordat het hout zo intensief wordt gebruikt, krijgt het een verweerde grijze kleur. Deze typische steigerhout-look is iets wat veel mensen aanspreekt.
VanLonden.com recyclet de planken en maakt er vervolgens mooie meubels van. Het hout krijgt hierdoor een tweede leven. Dit maakt dit een duurzame manier van meubels maken.

Steigerhout is breed inzetbaar. Het wordt veel gebruikt voor tuinmeubels, dit is ideaal doordat het bestand is tegen alle weersinvloeden. Daarnaast zie je steigerhouten meubels ook binnenshuis steeds meer terugkomen, zowel in de woonkamer als in de slaapkamer.

Steigerhout in de kinderkamer

Door de stoere uitstraling en het robuuste karakter van steigerhout is het zeer geschikt om in je kinderkamer te gebruiken. VanLonden.com heeft ontzettend leuke kindermeubels in het assortiment die de fantasie van ieder kind prikkelen. Denk bijvoorbeeld aan leuke hoogslapers voorzien van een speelhuisje of een VanLonden bed dat eruitziet als een ridderkasteel. Wat ook een optie is, is het laten plaatsen van een vide van steigerhout. Maak hier een gave slaapplek van en vergroot de speelruimte op de slaapkamer van je kleine. Richt de kamer verder in met een steigerhouten speelgoedkist, een kledingkast en een nachtkastje van steigerhout. Zo heb je een goede basis voor de kinderkamer. Spreekt de grijze tint van steigerhout je niet zo aan? Dan is het ook mogelijk om het hout licht op te schuren en het vervolgens een gave kleur te geven.

Steigerhouten meubels kopen

Ben je op zoek naar een goede winkel waar je jouw steigerhouten meubels aan kunt schaffen? Kies dan voor VanLonden.com. Bekijk de website om inspiratie op te doen en vergaap je aan de leuke steigerhouten kinderbedden en andere meubels van steigerhout. Deze full-servicepartij biedt ook montage en levering. Dat is makkelijk! Het is ook mogelijk om een meubel op maat te laten maken, zodat die precies in de ruimte past. Bekijk de website van VanLonden.com en laat je verrassen.