Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Welke cateringmaterialen heb je nodig voor een geslaagd feest?

Het hebben van een feest kan erg leuk en spannend zijn. Maar naast het kiezen van de juiste locatie, uitnodigingen en eten, moet je ook rekening houden met de juiste cateringmaterialen. Het juiste materiaal kan het succes van je feest bepalen. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste cateringmaterialen die je nodig hebt?

 

Servies en bestek

De eerste en meest essentiële cateringmateriaal die je nodig hebt zijn servies en bestek. Je maakt namelijk een slechte indruk als je gasten op plastic borden en bestek moeten eten. Kies voor het juiste servies en bestek dat past bij de stijl van het feest dat je wilt geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glanzend wit, elegant zilver of eigentijds zwart.

 

Glaswerk om te drinken

Daarnaast heb je voldoende glaswerk nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zijn drankje kan nuttigen. Bedenk welke soorten drankjes je serveert en stem daar het glaswerk op af. Wijn- en champagneglazen zijn bijvoorbeeld nodig voor een chique feest, maar voor een informele barbecue kun je gewoon plastic bekers gebruiken. Glaswerk en bestek nodig voor jouw party? Neem een kijkje bij Lumineux!

 

De juiste opstelling

Een goede buffetopstelling is ook belangrijk bij het organiseren van een feest. Je moet er namelijk voor zorgen dat je gasten gemakkelijk hun eten kunnen opdienen. Huur daarom een stijlvolle buffetset waarbij je gasten gemakkelijk verschillende gerechten op hun borden kunnen scheppen. Zo zorg je ervoor dat iedereen kan genieten van het eten zonder honger te lijden.

 

Decoratie waar nodig

Wil je nog een indrukwekkendere uitstraling geven aan je feest? Dan kun je kiezen voor extra decoratie. Bijvoorbeeld sfeervolle kaarsen, mooie tafellakens of prachtige servetten. Hiermee creëer je niet alleen een extra feestelijke sfeer, maar onderstreep je ook je oog voor detail en stijl.

 

Zorg dat het afval weggegooid kan worden

Ten slotte raden we ook aan om voldoende afvalbakken te voorzien. Zo zorg je ervoor dat je feestlocatie niet overspoeld raakt met afval en dat er voldoende opruimmogelijkheden zijn voor je gasten. Plaats hier en daar een paar afvalbakken, vooral rond het buffetgedeelte. Zo houd je alles netjes en kunnen de gasten zonder zorgen genieten van het feest.