Ondernemershuis
Image default
Facility management

Succesvol ondernemen? Schoon kantoor!

Alhoewel veel mensen het als een niet interessant onderwerp beschouwen, het als vanzelfsprekend beschouwen of er niet te veel tijd en aandacht aan willen besteden, is een schoon kantoor van essentieel belang en het vormt de basis van elke succesvolle onderneming. De redenen spreken bijna voor zich. Een schoon kantoor zorgt ervoor dat medewerkers zich gelukkiger voelen, productiever zijn en efficienter werken. En zeg nou zelf, niemand kan toch netjes werken en de beste resultaten behalen in een rommeltje? In dit artikel bespreken we van Schoonpand, een schoonmaakbedrijf werkzaam in regio Amsterdam, uitgebreid de voordelen van een schoon kantoor.

Maak een goede indruk

Met een schoon kantoor laat u een goede indruk achter op gasten binnen uw bedrijf, zoals sollicitanten, klanten, leveranciers of aandeelhouders. Een schoon kantoor is als een mooi visitekaartje. Zeker voor mensen die uw bedrijf voor het eerst betreden is de eerste indruk van essentieel belang, zoals bij sollicitanten of nieuwe klanten. Een rommelig en vies kantoor kan averechts werken en zelfs afschrikken, waardoor ze mogelijk niet met u in zee willen gaan. Een schoon bedrijf daarentegen oogt professioneel, betrouwbaar, ordelijk en serieus.

Tijdbesparing

Een schoon kantoor zorgt dat je efficinter bent en voorkomt dat je meer met schoonmaken en opruimen bezig bent dan met je eigen werkzaamheden. Immers, hoe vervelend is het om regelmatig tijdens je werk onderbroken te worden, om te stofzuigen, de ramen te lappen of het bureau schoon te maken?

Daarnaast, je bent waarschijnlijk niet opgeleid tot schoonmaker, anders zou je niet op een kantoor werken. Laat het schoonmaken van je kantoor daarom liever over aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf zoals Schoonpand Amsterdam, dat beschikt over de juiste kennis, ervaring, middelen en personeel. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is!

Een schoon kantoor werkt stressverminderend

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers is een hygienisch kantoor minder stress ervaren. Een strak, schoon en goed georganiseerd kantoor vertaalt zich door in georganiseerd werk met minder stress.

Betere gezondheid

Een schoon kantoor heeft een positieve invloed op de gezondheid, zowel op fysiek als mentaal vlak. De mentale voordelen zijn al eerder in dit artikel besproken: minder stress, efficienter werken en meer rust in je hoofd. Maar wist je ook dat een schoon kantoor daadwerkelijk bijdraagt aan een betere fysieke gezondheid van medewerkers, en zelfs het ziekteverzuim kan terugdringen en dus geldbesparend kan werken voor werkgevers? Een kantoor dat niet proper is schoongemaakt is namelijk een bron van bacterien.

Kortom, zorg voor een schoon kantoor!

 

 

 

 

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://schoonpand.nl/