Ondernemershuis
Image default
Aanbiedingen

Ergonomie 101: Waarom u een ergonomisch bureau nodig hebt

Als samenleving brengen we een groot deel van ons dagelijks leven zittend aan een bureau door. Of het nu voor werk, school of vrije tijd is, het bureau is een integraal onderdeel van ons leven geworden. Helaas zijn veel bureaus niet ontworpen met het oog op ergonomie en kunnen ze na verloop van tijd leiden tot rug- en nekpijn. In deze blogpost bekijken we waarom u zou moeten investeren in een ergonomisch bureau en hoe het u kan helpen een goede houding aan uw bureau te handhaven.

 

Wat is een ergonomisch bureau? 

Een ergonomisch bureau is speciaal ontworpen om het lichaam te ondersteunen terwijl u langdurig zit of staat. Het stelt gebruikers in staat hun hoogte en kantelhoek aan te passen aan individuele behoeften. Het doel van een ergonomisch bureau is de stress op het lichaam te verminderen door een betere houding en uitlijning te bevorderen. Dit helpt vermoeidheid en ongemak te voorkomen die kunnen optreden bij langdurig zitten. Een ergonomisch bureau helpt ook de spierspanning te verminderen die gepaard gaat met een slechte houding, veroorzaakt door traditionele bureaus of oppervlakken die te hoog of te laag zijn voor comfortabel gebruik. 

 

Voordelen van een ergonomisch bureau 

Een ergonomisch bureau heeft tal van voordelen voor zowel uw lichamelijke gezondheid als uw productiviteit. Het vermindert niet alleen de belasting van uw nek, schouders, armen, polsen, benen en rug, maar het kan ook uw concentratie verbeteren omdat u niet wordt afgeleid door pijn of ongemak van het langdurig in een ongemakkelijke houding zitten. Bovendien kunt u met een verstelbare hoogte de hele dag door afwisselend staan en zitten, zodat uw lichaam niet gewend raakt aan één bepaalde houding die na verloop van tijd tot meer ongemak kan leiden. Bent u overtuigd van de voordelen van een Ergonomisch bureau? Ontdek het aanbod bij Kato!

 

De nadelen van het ontbreken van een ergonomisch bureau 

Langdurig gebruik van een traditioneel oppervlak of een stoel zonder de juiste ondersteuning kan leiden tot chronische pijn in de rug, nek, schouders, armen en polsen en algemene vermoeidheid als gevolg van een slechte houding. Bovendien verhoogt een slechte houding de spanning in deze gebieden, wat na verloop van tijd kan leiden tot hoofdpijn en zelfs het carpaal tunnelsyndroom als er niet goed wordt omgegaan met een ergonomische opstelling, zoals een sta-/zitbureau of een instelbare stoelhoogte.

 

https://katoprojecten.nl/