Ondernemershuis
Image default
Energie

Drie redenen om voor groene stroom te kiezen

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker item geworden. Meer en meer mensen krijgen door dat er iets moet gebeuren om de aardbol te redden. Doen we dat niet? Dan is het niet zeker dat onze toekomstige generaties nog op onze aardbol kunnen blijven leven.

Wil jij graag ook een steentje bijdragen aan de verbeterde duurzaamheid op onze aardbol? Een goed begin begint altijd bij jezelf. Door voor groene stroom te kiezen, zet je bijvoorbeeld al een eerste prima stap. Bovendien zijn er enkele redenen om voor groene stroom te kiezen, zoals ook de leverancier Oxxio energie wel eens heeft laten weten.

Reden 1: je draagt een steentje bij aan het milieu

Groene stroom is stroom die opgewekt wordt uit duurzame energiebronnen. Deze duurzame energiebronnen zijn een stuk minder schadelijk voor het milieu, waardoor het milieu een stuk minder belast wordt. Indien jij voor groene stroom kiest, weet je dus een steentje aan het behoud van onze aardbol bij te dragen.

Als alleen jij voor groene stroom kiest, zet dit nog geen zoden aan de dijk. Probeer daarom ook jouw buren, jouw familie en jouw vrienden te overtuigen van groene stroom. Des te meer mensen voor groene stroom kiezen, des te beter!

Reden 2: groene stroom wordt steeds goedkoper

Lange tijd is groene stroom een stuk duurder geweest dan ‘normale’ stroom. In de afgelopen periode is daar langzaamaan verandering in gekomen; groene stroom is nu bij sommige leveranciers zelfs al goedkoper dan ‘normale’ stroom.

Ook dit is een goede reden om direct over te stappen naar groene stroom. Je levert een bijdrage aan de aardbol én je weet ook nog geld te besparen. Dat klinkt als een win-win situatie, nietwaar?

Reden 3: meer en meer aanbieders

Tot slot is het ook nog een voordeel dat je uit meer en meer aanbieders kunt kiezen. Je kunt hierdoor voor jezelf altijd de juiste keuze maken, waarbij je mogelijk ook nog geniet van een welkomstcadeau. Wil je van de laagste tarieven bij verschillende aanbieders profiteren? Dan is het interessant om je aan te melden voor een energiecollectief!