Ondernemershuis
Image default
Cadeau

Wat is een armband?

Een armband is een sieraad dat om de pols wordt gedragen. Armbanden hebben verschillende doeleinden en kunnen zowel als mode-accessoires als ornamenten worden gebruikt. Armbanden worden gedragen voor de stijl, terwijl andere zijn gemaakt om andere items vast te houden. Lees verder om meer te leren over deze fascinerende sieraden. En vergeet niet om onze andere artikelen over juwelen en symboliek te bekijken. Als u het leuk vindt om te lezen, wilt u zich misschien ook abonneren op onze nieuwsbrief.

Een armband met juwelen wordt een art deco armband genoemd. Deze stijl dateert uit de jaren 1920 en 1930 en werd gepopulariseerd door architecten zoals Walter Gropius. De Bauhaus beweging in Duitsland moedigde ook aan dat er geen barrières waren tussen kunstenaars en ambachtslieden, en bracht nieuwe materialen en stijlen naar juwelen. Een in Rusland geboren meester van deze stijl, Naum Slutzky, creëerde chromen hangers die nu worden beschouwd als klassiekers in de wereld van art deco.

Veel materialen worden gebruikt om dit soort sieraden te maken, van glas tot schelpen en metalen zoals zilver. Sommige mensen gebruiken zelfs organische materialen zoals hennep of glas om sieraden met een natuurlijk gevoel te maken. Naast edele metalen kunnen sieraden ook worden gemaakt van niet-edele materialen zoals staal en natuurlijke klei. Een stempel van het Britse Assay-kantoor garandeert de echtheid van de stukken en kan worden vernietigd als er lood in het stuk wordt aangetroffen.

Modeaccessoire

Accessoires zijn de secundaire voorwerpen die door een persoon worden gedragen. Zij worden vaak gekozen om een outfit te completeren en de stijl van de drager aan te vullen. Naast het feit dat accessoires worden gebruikt om een look af te maken, geven zij ook uitdrukking aan iemands persoonlijkheid en identiteit. Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen van het juiste modeaccessoire voor uw garderobe. Lees verder om te ontdekken hoe u uw garderobe kunt laten opvallen! Hieronder vindt u een aantal modeaccessoires die u kunt proberen:

Een geweldig mode-accessoire is er een die uw jurk complimenteert. Deze accessoires zijn niet bedoeld om je outfit te overheersen. In plaats daarvan zijn ze bedoeld om je totale look compleet te maken. Als je het juiste accessoire kiest, kun je het deel van je outfit dat je wilt benadrukken accentueren of een foutje verdoezelen. Het toevoegen van accessoires is een uitstekende manier om trends te zetten. Een paar jaar geleden was een dikke riem bijvoorbeeld hét modeaccessoire bij uitstek. Tegenwoordig staan riemen met linten in de schijnwerpers.

Er zit een rijke symboliek achter een armband. Het woord “armband” is afgeleid van het Griekse woord “brachile”, dat “van de arm” betekent. Het wordt gedragen als een arm-bescherming door boogschutters. De oude Grieken en Romeinen verwezen naar armbanden als “Armbanden van Gezondheid, Rijkdom en Geluk”.

Armbanden worden vaak gemaakt van verschillende stenen. De steen, het metaal en de kralen kunnen worden gebruikt om een armband met verschillende betekenissen te maken. Een armband kan vele betekenissen hebben, afhankelijk van de kleuren waarvan hij is gemaakt. Van paarse armbanden wordt bijvoorbeeld gezegd dat ze staan voor creativiteit en mentale helderheid. Ze zijn ook kalmerend in stressvolle tijden. 

Materialen

De materialen van een armband kunnen variëren. Hij kan gemaakt zijn van hout, metaal, steen, en glas. De oude Egyptenaren gebruikten stenen kralen, been, en fijn bewerkte kralen gemaakt van turkoois, lapis lazuli, en veldspaat. Armbanden van hout of koper zijn gebruikelijk in oosterse culturen. Parelmoer is ook gebruikt om fijne armbanden te maken.

Je kunt ook elastisch koord gebruiken. Je kunt dit materiaal in vele kleuren en diktes vinden. Kralen met grote gaten vereisen dikker elastisch koord. Voor het elastische koord kun je Stretch Magic Cord kopen, een universeel rekbaar koord dat overal in handwerkwinkels verkrijgbaar is. Je kunt ook een dikte kiezen die geschikt is voor de materialen van je armband. Een streng elastisch koord van 1 mm is geschikt voor zware kralen.

Afmetingen

Als uw armband te klein of te groot is, kan het nodig zijn de maat aan te passen. Als je hem tweedehands hebt gekocht of cadeau hebt gekregen, moet je hem misschien aanpassen aan je pols. Het is veel gemakkelijker om de maat van een armband aan te passen als u de maat kent voordat u hem koopt. Volg deze stappen om erachter te komen hoe je je pols opmeet en de juiste maat armband koopt. U kunt ook een armband maattabel gebruiken om de maat te bepalen die u nodig heeft.

De meest voorkomende vraag over sieraden is hoe je de juiste maat bepaalt. De meeste mensen voelen zich prettig met armbanden die ongeveer een centimeter groter zijn dan hun polsomvang. Om de juiste maat te bepalen, meet u uw pols. Met behulp van een flexibel meetlint kunt u de juiste maat bepalen. Onthoud dat een armband die goed past comfortabel is en niet hoeft te worden aangepast! Als u niet over de juiste maten beschikt, kunt u overwegen een armband te kopen die verstelbaar is of memory wire heeft.