Ondernemershuis
Image default
Zakelijk

Verpakkingsmateriaal webshop

Eén van de onderdelen van een webshop is het verzenden van producten naar de ontvangers toe. Je herkent waarschijnlijk het probleem dat er soms niet goed wordt omgegaan met pakketjes en dat ze beschadigt aan kunnen komen. Het is daarom des te belangrijker dat je kwalitatief verpakkingsmateriaal gebruikt voor de verzending. Voor verpakkingsmateriaal webshop kunnen we diverse soorten onderscheiden. Voor grote pakketten worden er doorgaans dozen gebruikt van stevig karton. Kleinere pakketten kunnen in brievenbusdozen of luchtkussenenveloppen worden verzonden.

 

Niet te groot

Het is van belang dat er niet te veel lege ruimte over is in de verpakking. Anders kan het product namelijk gaan schuiven door de doos, wat kan zorgen voor beschadigingen. Zorg dus dat de doos zo goed mogelijk aansluit op de afmetingen van het product. Als er dan nog lege ruimte overblijft, kun je dit opvullen met opvulmateriaal. Dit zijn vaak kleine snippers papier of iets dergelijks, wat ervoor zorgt dat het pakket beschermd blijft tegenvallen, krassen en stoten.

 

Inkopen bij de groothandel

Je kunt verpakkingsmateriaal het beste inkopen bij een groothandel. Hier geldt vaak dat hoe meer je koopt, hoe voordeliger het is. Je kunt dus het beste groot inkopen om zo op de kosten te besparen. Naast het verpakkingsmateriaal kun je hier bijvoorbeeld ook labels of etiketten bij bestellen. Het is ook leuk om de verpakking eigen te maken, zodat het past bij het thema van jouw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld stickers laten maken en deze bij het inpakken in of op de doos doen. 

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over een opleiding Monteur Gas Water Warmte

Zo zorg je voor een goede onderneming

TIG-lasproces uitbesteden