Ondernemershuis
Image default
Zakelijk

Oog Voor Ondernemers: voor én van ondernemers

Oog Voor Ondernemers: voor én van ondernemers  

In augustus 2020 is het ontstaan: de website die ondernemers met elkaar zou verbinden. Toen nog onder Ingo’s eigen naam, pas een jaar later werd het Oog Voor Ondernemers. De naam is veranderd, maar het doel is altijd hetzelfde gebleven: startende ondernemers voorzien van de juiste kennis en hen met elkaar verbinden. Uiteindelijk wil Ingo van Driel de website omtoveren tot een marktplaats waarop ondernemers hun diensten kunnen aanbieden en elkaar (digitaal) kunnen ontmoeten. Tot die tijd is het een alles-in-één kennisplatform waar je als ondernemer vindt wat je zoekt. 

Een ondernemer in hart en nieren

Ingo woont in Den Haag en is in 2006 zelf begonnen met ondernemen. Hij heeft in de tussentijd meerdere bedrijven gehad en deze ook weer (met winst) verkocht. Nadat hij woonachtig is geweest in Londen en Berlijn, keerde hij terug naar zijn thuisbasis: het fijne Nederland. Maar niet zonder het krachtige, internationale netwerk dat hij in de tussentijd heeft opgebouwd. Als ondernemer is het hebben van de juiste connecties ontzettend waardevol, weet Ingo.  

Naast Oog Voor Ondernemers houdt Ingo zich met meerdere projecten bezig, waaronder Oranjeprojecten.nl en Safetracker.eu. Ook neemt hij consultancy opdrachten aan op het gebied van beveiliging. In het verleden heeft hij zich beziggehouden met het ontwikkelen van software voor deze industrie. Een bezig bijtje, die Ingo. En een ondernemer in hart en nieren. 

Maar ook een man met een missie… 

Ingo werkt hard aan de Oog Voor Ondernemers website, want hij heeft een duidelijke missie voor ogen: ondernemers helpen ontwikkelen en succesvol(ler) te worden. Dit is iets wat hij zelf miste op het internet, maar ook iets wat een persoonlijk doel van hem is. Ingo heeft door de jaren heen heel veel kennis opgedaan over ondernemen en is van mening dat – als hij een ander daarmee kan helpen – hij dat zou moeten doen.  

… en waardevol advies

Zijn advies? “Als je gaat ondernemen, neem het dan serieus. Je zal keuzes moeten maken, maar die maak je als ondernemer graag. Je zal dag en nacht bezig zijn met je eigen bedrijf, want de werkzaamheden en gesprekken gaan altijd door. It’s all about the mindset, vertelt Ingo. Heb je die motivatie niet, dan is dat volgens Ingo ook helemaal oké. “Maar dan is het ondernemerschap waarschijnlijk niets voor jou. Ondernemers doen wat zij beloven, dus kom je afspraken altijd na. Zelfs wanneer je ergens geen tijd voor hebt of geen zin in hebt. Laat in elk geval altijd iets horen, want dat siert je.”  

De laatste tip van Ingo luidt als volgt: “Bereid je voor op scenario’s, zoals corona. Bouw een buffer op, maak een goede planning en wees overal op voorbereid.” Daarmee bedoelt Ingo overigens niet dat je moet doemdenken, maar wel dat je realistisch moet zijn. Als ondernemer ben je nu eenmaal op jezelf aangewezen. Dat kan iets prachtigs zijn, die zelfstandigheid. Maar wanneer het minder goed gaat zal je ook de verantwoordelijkheid moeten dragen. “Een echte ondernemer begrijpt dat en deinst niet terug voor een uitdaging. Een echte ondernemer zet de schouders eronder wanneer zo’n situatie ontstaat en pakt deze met beide handen aan.”