Ondernemershuis
Image default
Internet marketing

Een testimonial video maken is effectief

Een testimonial video maken is effectief

Een krachtige en effectieve videomarketing tool is een testimonial video. Want zeg nou zelf… wie kan jouw verhaal beter verkopen dan bestaande, tevreden klanten? Je kunt het vergelijken met wanneer je zelf een product of dienst wilt afnemen van iemand. Grote kans dat je dan op zoek gaat naar reviews en ervaringen van anderen voordat je besluit de knoop door te hakken. Een testimonial video, ook wel referentie video genoemd, heeft een zelfde soort functie, maar dan met beeld. Het is een ideale manier om de succesverhalen van jouw klanten op inspirerende wijze concreet te maken.

Het succesverhaal als basis voor jouw referentie video

Bij een testimonial video of referentie video staat het verhaal van de klant centraal. In het succesverhaal van jouw klant zit een connectie met jouw bedrijf, dienst of product en deze komt naar boven in de video. Jij hebt immers een rol gespeeld in het succes van jouw klant, iets mogelijk gemaakt of ze geholpen bij iets waar ze tegenaan liepen. Doordat jouw spreker uit eigen ervaring verteld wordt het verhaal persoonlijk, authentiek. Het is geen over de top gladgestreken marketingpraatje dat helemaal is uitgedacht, nee. Het is het eerlijke, oprechte verhaal van een echte klant van jou. Dat betekent echter niet dat je het verhaal niet kunt sturen. Door de juiste vragen te stellen kun je het verhaal wel een bepaalde richting geven, of bepaalde aspecten van de klantervaring uitlichten. Dat is alleen best een kunst, en daarom adviseren wij om niet zelf aan de slag te gaan, maar een professionele partij in te schakelen. Een testimonial video laten maken vergroot namelijk de kans op succes.

Een succesvolle testimonial video laten maken

Een bedrijf dat veel ervaring heeft met het maken van testimonial video’s, referentie video’s en klantervaring video’s is videomarketingbureau ZoomWorks. Hun team van online marketeers en audiovisuele specialisten maakt dagelijks mooie video- en animatie producties voor diverse klanten. Ieder met hun eigen identiteit, verhaal, wensen en klantenbestand. Doordat ZoomWorks zoveel diverse werkzaamheden uitvoert en alles in eigen huis heeft weten zij als geen ander hoe ze van jouw testimonial video een succes moeten maken. Bij een succesvolle referentie video draait alles om balans. De spreker moet enthousiast zijn, maar niet té. De spreker moet vlot overkomen op beeld, maar niet té. Er zit een dunne lijn tussen oprechtheid en gemaaktheid, die je vaak zelf niet goed kunt beoordelen wanneer het over jezelf gaat. Daarom is een testimonial video uitbesteden erg interessant. Daarnaast zorgt ZoomWorks dat geluid, belichting, beeld en de nabewerking van de hoogste kwaliteit zijn, zodat er een professioneel eindproduct ontstaat dat zijn doel bereikt.

Meer informatie over een testimonial video laten maken?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar testimonial video’s, referentie video’s en klantervaring video’s die ZoomWorks heeft mogen maken voor andere klanten? Of wil je misschien iemand spreken en wat meer informatie krijgen? Alles kan! Neem een kijkje op hun website, bekijk hun portfolio, of neem rechtstreeks contact met ze op. Ze helpen je graag vrijblijvend verder!

https://zoomworks.nl/testimonial-video-laten-maken/