Ondernemershuis
Image default
Zakelijk

Een percussie workshop volgen

Muziek brengt mensen samen. Het kan daarom enorm succesvol zijn voor een groepsband om een muziek workshop te volgen. Als je bijvoorbeeld op werk graag een teambuilding activiteit wil doen of met de vriendengroep of familie iets leuks wil doen, is een percussie workshop erg leuk om te doen. Percussie is een term die eigenlijk alle exotische slaginstrumenten omvat. Voorbeelden hiervan zijn surdo’s, bongo’s of djembe’s. Het is misschien niet snel een type instrument waar je aan denkt als je een muziek workshop wil volgen. Echter heeft het volgen van een percussie workshop veel voordelen voor de groep. Tijdens de workshop en überhaupt tijdens het spelen van exotische slaginstrumenten werk je samen toe naar een ritme. Het draait dus echt om de samenwerking tussen iedereen die een instrument speelt. Deze samenwerking kan het groepsgevoel versterken.  

Praktische zaken  

Je kunt deze workshop volgen met een groep van tien tot wel honderd personen. Ook voor wat grotere bedrijven is een muzikale workshop dus mogelijk. Afhankelijk van wat je graag wil, kun je de workshop op locatie komen volgen. Echter kan de workshop ook op een door jou gewenste locatie worden gegeven. Dit is bijvoorbeeld fijn als het lastig wordt om de groep op locatie te krijgen.  

Een groot feest 

Percussie is van oorsprong Braziliaans. De muziek doet je al snel denken aan de grote carnavalsfeesten in Rio de Janeiro. Het kan eigenlijk niet anders dan dat deze muziek en dus deze workshop een lach op ieders gezicht tovert. Het is voor elke leeftijd of geslacht mogelijk om de instrumenten te leren spelen. 

https://dununba.nl/workshops/braziliaanse-percussieworkshop/