Ondernemershuis
Image default
Starters

Deurreparaties: Enkele veel voorkomende problemen en hoe ze op te lossen

Deurreparaties: Enkele veel voorkomende problemen en hoe ze op te lossen

Deuren zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Ze helpen ons te beschermen tegen ongewenste bezoekers zoals inbrekers en helpen ook om de warme lucht in en de koude lucht buiten te houden. De meeste toegangsdeuren (of buitendeuren zoals voor- of achterdeuren) hebben ook een geïntegreerde beveiliging, variërend van basis-slangencilinders type sloten tot meer beveiligde meerpuntssluitsystemen.

Sommige deuren hebben een combinatie hiervan, zoals een velgrandcilinder en een insteekslot om de deur ‘dood te bouten’. Deuren bieden ons de broodnodige beveiliging en het is gemakkelijk om ze als vanzelfsprekend te beschouwen totdat er iets misgaat en ze moeten worden gerepareerd.

Helaas zijn reparaties aan de deuren een bekend feit in het leven en op een bepaald moment moet u misschien een expert inschakelen om u te helpen. Leer in de tussentijd meer over de meest voorkomende deurfouten, hoe u kunt helpen voorkomen dat ze zich voordoen en wat u moet doen als er iets misgaat.

Gemeenschappelijke deurfouten / deurreparaties
Deuren zijn behoorlijk veerkrachtig, maar na verloop van tijd zal zelfs de veiligste deur waarschijnlijk een of ander probleem ontwikkelen. De meest voorkomende soorten deurfouten zijn: 

  • Uitlijningsproblemen
  • Deurzwelling
  • Roetige scharnieren
  • Hardwarestoring
  • Defecte weersafwijkingen
  • Defecte deurkozijnen

Daarnaast kunnen deuren en kozijnen tijdens een inbraak ook met brute kracht worden beschadigd, hoewel er producten op de markt zijn die dit soort risico’s kunnen verminderen. 

Deurreparaties – Uitlijnproblemen
Soms kan een deur losraken op de scharnieren, wat problemen kan veroorzaken bij het openen of sluiten van de deur. Dit heeft meestal geen invloed op de functie van het slot of de handgreep, maar na verloop van tijd kan een slecht uitgelijnde deur druk uitoefenen op de vergrendelingsmechanismen waardoor het moeilijk kan worden om de deur te vergrendelen of ontgrendelen.

Dit type probleem komt vaker voor bij uPVC-deuren vanwege het feit dat het zware eenheden zijn en moet worden uitgelijnd met een combinatie van afstandsstukken en schroeven. Na verloop van tijd kan het enorme gewicht van de deur op de scharnieren ervoor zorgen dat deze uitgelijnd raakt en als dit gebeurt, kan het moeilijk worden om het meerpuntsvergrendelingsmechanisme te activeren en zal de deur niet meer goed sluiten of sluiten.

Op dit moment is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale slotenmaker die gespecialiseerd is in het repareren van uPVC-deuren. Mits er geen echte schade aan het sluitmechanisme is toegebracht, kan de deur meestal worden bevestigd door een paar schroeven aan te passen. Voortgezet gebruik van de deur zonder contact op te nemen met een specialist om het uitlijningsprobleem te beoordelen en te repareren, kan bijkomende problemen veroorzaken die een nieuw meerpunts sluitmechanisme vereisen.

Deurreparaties – Zwelling
Zwelling van de deur is een probleem bij onbehandelde houten deuren tijdens vochtige omstandigheden, waardoor ze vocht kunnen opnemen, kunnen opzwellen en vast kunnen blijven zitten. Gewoonlijk zal een beetje kracht een opgezwollen deur openen, hoewel dit enige schade aan het deurkozijn kan veroorzaken, maar wanneer een gezwollen deur open is, zal het bijna onmogelijk zijn om weer te sluiten.

Gewoonlijk moet de open rand van de deur worden geschuurd of geschaafd om deze te kunnen sluiten en soms moet de deurbeslag, zoals handgrepen en sloten, ook opnieuw worden uitgelijnd of vervangen om een ​​effectieve deurreparatie te maken. Door ervoor te zorgen dat de deur op de juiste manier is behandeld en gedecoreerd / geverfd, kan dit probleem worden voorkomen. 

Deurreparaties – Roestige scharnieren
Goed onderhouden scharnieren zijn essentieel voor het blijvend probleemloos functioneren van een deur, maar een combinatie van weersinvloeden en een opeenhoping van vuil en roet kan scharnieren stijf en luidruchtig maken. Als de scharnieren niet schoon worden gehouden of af en toe worden behandeld met een smeermiddel, kunnen ze gaan roesten en vastlopen en moet een roestig scharnier waarschijnlijk op een bepaald moment worden vervangen.

Deuren aan bijgebouwen die niet vaak worden gebruikt, zoals schuren en garages, hebben meer kans om te lijden aan roestige scharnieren dan aan een voordeur, en een ernstig verroest scharnier kan de toegang helemaal voorkomen. De enige oplossingen in dit stadium zijn ofwel om de deur uit de scharnieren te verwijderen (als ze niet worden geblokkeerd en gemakkelijk toegankelijk zijn) of in zeer extreme gevallen om de deur volledig weg te snijden met elektrisch gereedschap dat vanzelfsprekend de deur naar vervangen worden. Voorkomen is altijd beter dan genezen, en een klein beetje olie kan zo nu en dan helpen om een ​​kostbare deurreparatie te voorkomen.

Deurreparaties – hardware-fout
Handgrepen en sloten zijn de meest voorkomende soorten deurhardware die gevoelig zijn voor defecten. Dit zijn de meest belaste punten van een veelgebruikte deur en zullen na verloop van tijd gewoon verslijten en moeten worden gerepareerd of vervangen.

Deurgrepen kunnen eraf vallen waardoor de spil vrij komt, of ze kunnen intern falen – ze raken niet langer de spil vast wanneer de hendel wordt gedraaid. Hoe dan ook, het handvat moet worden vervangen. De vurige DIY’er kan het vervangen van deurgrepen een fluitje van een cent vinden, maar de meeste mensen moeten misschien een plaatselijke slotenmaker of klusjesman bellen. Op zoek naar een dergelijke slotenmaker? Wij van slotenmaker Den Haag helpen u graag.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag