Ondernemershuis
Image default
Zakelijk

Welke soorten bureaustoelen zijn er?

Er zijn veel soorten bureaustoelen waar je uit kunt kiezen. Leer, mesh, vinyl en stof zijn enkele van de mogelijkheden die je in winkels kunt kopen. Al deze bureaustoelen hebben echter hetzelfde doel: je het beste comfort bieden tijdens het werken. Het verschil tussen deze stoelen is het comfort dat je zult ervaren tijdens het gebruik ervan. Een bureaustoel kan een bepaalde stoelconstructie hebben en er kunnen verschillende materialen voor worden gebruikt. De beste keuze is om te investeren in een type bureaustoel dat goed past bij het niveau van comfort dat je zoekt en bij de omgeving van je werkplek. Niet alle soorten bureaustoelen passen goed bij dezelfde omgeving. Voor warme klimaten zijn stoffen bureaustoelen over het algemeen ongeschikt. Dat komt omdat stof slecht lucht doorlaat. Hierdoor zal de stoel dus zeer warm aanvoelen. Dit in tegenstelling tot stoelen die gemaakt zijn van gaas.

Inspiratie over je bureaustoel vind je op www.officecity.nl.

Mesh bureaustoelen

Als je op zoek bent naar een bureaustoel van goed ademend materiaal, dan zijn stoelen van mesh de beste keuze. Het ontwerp van deze stoel maakt gebruik van mesh-stof om je lichaam te ondersteunen tijdens het zitten. Deze stof laat lucht door, wat helpt om je rug koel te houden terwijl je op de stoel zit. Een ontwerp als dit is geweldig voor lange werkdagen in de zomer, wanneer de temperaturen op hoog oplopen. Er zijn verschillende modellen waarvoor men mesh heeft gebruikt voor de zitting en de leuning. De ontwerpen zijn meestal erg standaard en worden vaak gebruikt voor andere soorten bureaustoel ontwerpen. Naast de betere temperatuurregulering, zijn mesh-materialen vaak zachter dan andere materialen. Dat betekent dat het ergonomischer is en de stoel een goede ondersteuning biedt. Dit is een zeer belangrijke factor die lichamelijke klachten helpt voorkomen. Daarnaast zijn dit soort stoelen erg comfortabel als je lange dagen maakt.

Stoffen bureaustoelen

Stof is een van de meest gebruikte materialen voor bureaustoelen. Ondanks dat deze stoel niet goed ventileert, is stof een goede keuze. Je kunt stof vaak gemakkelijk reinigen en onderhouden doordat deze geïmpregneerd is. Deze stoelen zijn zeer comfortabel en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Tijdens het koude seizoen kan een stoffen stoel een enorme hulp zijn om je warm te houden tijdens het werken. Houd er rekening mee dat stof wel wat gevoeliger is voor vlekken en geuren, dus zorg ervoor dat je er voorzichtig mee omgaat.