Ondernemershuis
Image default
Zakelijk

Wat zijn de Roos van Leary voorbeelden

De Roos van Leary voorbeelden zijn soms problemen die ontstaan zijn, zonder dat men zich hier bewust van is. Denk bijvoorbeeld op de werkvloer, waar diverse mensen werken. Het is natuurlijk altijd lastig om in een groep te moeten werken. Ieder mens heeft zo zijn eigen ding en soms kan dit lastig zijn om hiervan af te wijken. Op een werkvloer werken veel mensen. Wanneer hier een discussie ontstaat is het vaak lastig om dit aan te pakken. Als eerste moet er uitgezocht worden wat het probleem exact is. Daarnaast moeten medewerkers met elkaar leren praten om zo weer op één lijn te staan. 

 

Start met het analyseren van een gedrag

De Roos van Leary toepassen kan bij een conflict op de werkvloer. Hier wordt begonnen met het analyseren van iemands gedrag. Waarom doet een bepaalde persoon op de werkvloer zo irritant. De oorzaak moet vaak gezocht worden in een ingesleten gedragspatroon. Iemand die al lange tijd binnen een bepaald bedrijf werkt, heeft hier vaak een bepaald patroon opgebouwd om werkzaamheden uit te voeren. Wanneer hier iemand zich mee gaat bemoeien kunnen er problemen ontstaan. Het is dan belangrijk om te leren luisteren naar elkaar. 

Er zijn diverse Roos van Leary trainingen te volgen waarin de basis wordt geleerd. Hier leer je hoe je het beste kan communiceren. Het is gebleken dat dit een lastig punt is. Vooral voor mensen die niet echt uit hun schulp, durven te komen. Meer weten over de Roos van Leary techniek of heb je andere vragen, neem dan contact op. Dit kan door jouw gegevens achter te laten op de website.