Beveiligen van uw huis

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraaktips

 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.

 

 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Zorg ervoor dat artikelen als voorbeeld iphones na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld in een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor binnen de schuur.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

Inbraken binnen Nederland

In 2014 werd er nog gebruikelijk 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een ontzettend hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje zoals een bankpas of klantenpas voor nodig om binnen 30 seconden binnen te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk verlaten is. Eveneens in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Maatregelen treffen

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn buitengewone sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam materie. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Als voorbeeld hierboven al gezegd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals ook op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn gemakkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra veilige sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, bijvoorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist binnen sloten bijvoorbeeld een slotenmaker 365 amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Tegenwoordig hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Bezoek de website voor meer informatie :